100% ELEKTRISK SUV FRA 510.900,-*

SOLTERRA AWD

SPAR INNTIL 112.000,-

Ved kjøp av ny Solterra AWD får du med 3 års/ 45.000 km servicepakke, vinterdekk fra Nokian eller Continental på 18“ alufelg, Defa ladekabel, Tectyl behandling og 1,95%* kampanjerente med 0,- i egenkapital* uten tillegg i prisen.

SUBARU SOLTERRA AWD - PÅ LAG MED NORSKE FORHOLD

Vår aller første elbil er en ekte e-SUV egnet for norske forhold – en real allværsbil perfekt for alle nordmenn!

For oss er en SUV en SUV, også når den går på batteri. Du skal slippe å bekymre deg for røffe forhold, enten du er på siste gjørmete strekket til hytta eller skal rekke et møte en snørik vinterdag i byen. Med SOLTERRA kommer du fram dit du vil, når du vil!

NY E-SUV, SAMME DNA

Framkommelighet og pålitelighet, mil etter mil, modell etter modell. Det er vårt kjennemerke. Alle skal vite at Solterra AWD har Subaru-DNAet i behold. En Subaru er en Subaru, også når den går på batteri!

Vår nye e-SUV kommer selvsagt med permanent firehjulstrekk som standard, her har Subaru brukt all sin ekspertise og prestisje innen AWD teknologi på sin første elbil. Solterra AWD har også et annet karakteristisk trekk en Subaru verdig, modellen kommer nemlig med høy bakkeklaring på hele 21 centimeter!

SOLID YTELSE

Nye Solterra AWD er bygget på en nyutviklet plattform – e-Subaru Global Platform. Den er drevet av to uavhengige motorer på for- og bakakslene som leverer en samlet effekt på 160 kW (80 kW + 80 kW) og har et dreiemoment på 337 Nm. Det gir en akselerasjon fra 0 til 100 km/t på 6,9 sekunder. Modellen har tre kjøremodus – Eco, Normal og Power, og er utstyrt med paddle switch for rask og dynamisk regenerering av bremseenergi – dette er svært praktisk på svingete veier og under krevende kjøreforhold. Ved hjelp av S-pedal funksjonen akselererer og bremser du trygt og enkelt ved hjelp av gasspedalen.

Modellen er bygget på en helt nyutviklet plattform – e-Subaru Global Platform, og får ladeeffekt opptil 150 kW og kapasitet på 71,4 kWh som gir rekkevidde på inntil 466 km* (WLTP). Rekkevidden varierer basert på modellvariant.

Solterra AWD kan hurtiglades inntil 80% på bare 30 minutter (temperaturavhengig) med effekt på 150kW. Batteriets temperaturstyring sikrer kort ladetid og stabil effekt sommer som vinter. Det er mulig å overvåke bilens ladestatus og andre funksjoner via SUBARU Care-appen.

*Elektrisk rekkevidde avhenger av modellvariant, kjørestil, veiforhold, utetemperatur, varme/klimaanlegg og forhåndstemperering.

EKTE E-SUV MED PERMANENT FIREHJULSTREKK OG X-MODE

Framkommelighet og pålitelighet er Subaru sitt kjennemerke. Nye Solterra AWD har selvsagt Subaru-DNAet i behold. Modellen kommer med permanent firehjulstrekk som standard. Her har Subaru brukt all sin ekspertise innen AWD teknologien på sin første elbil.

Solterra AWD er utstyrt med kraftig og presist firehjulstrekksystem. Sammen med X-MODE og nyvinningen Grip Control gjør dette Solterra AWD til en e-SUV med meget gode terrengegenskaper. X-MODE sørger for optimale ytelser under alle kjøreforhold med to innstillingsfunksjoner tilpasset Snow/ Dirt og Deep Snow/ Mud. Den nye funksjonen Grip Control holder en konstant hastighet i bakker og i ujevnt terreng slik at fører kan ha full fokus på styringen.

Høyenergibatteriet er plassert under gulvet og gir lavere tyngdepunkt som fører til økt stabilitet. Bruk av batteripakken som en del av konstruksjonen gir høy styrke og økt stivhet i karosseriet.

NYTT OG AVANSERT SIKKERHETSSYSTEM

Subaru har lang erfaring med utvikling og kvalitetssikring av sikkerhetssystemer. Solterra AWD er utstyrt med sikkerhetssystemet – SUBARU Safety Sense som standard.

Solterra AWD er bygd på, e-SUBARU GLOBAL PLATFORM, som er den mest robuste plattformen Subaru noensinne har utviklet. Den er konstruert slik at batteriet er godt beskyttet. Høy bakkeklaring på 21 cm bidrar også til at batteriet er ytterligere beskyttet mot støtskader på ujevnt underlag.

Sikkerhetspakken til Subaru Safety Sense inkluderer:

 • Antikollisjonssystemet (PCS)
 • Adaptiv Cruise Control (DRCC)
 • Filholderassistent (LTA)
 • Filskiftevarsler (LDA)
 • Trafikkskiltgjenkjenning (RSA)
 • Adaptive hovedlys (AHS)
 • Driver Monitor System
 • Nødstoppfunksjon (EDSS)

 

I tillegg får Solterra AWD andre sikkerhetsfunksjoner som:

 • Døråpningsvarsel (SEA)
 • Parking Support Brake (PKSB)
 • Blindsonevarsling (BSM)
 • Varsel ved kryssende trafikk bak (RCTA)
 • Panorama Parkeringsmonitor (PVM)
 • Driver Monitor
 • Digitalt innvendig speil m/spyledyse på kamera

NYTT SPENNENDE INTERIØRDESIGN

Utformingen av førerplassen i Solterra AWD er i tråd med Subaru sine designprinsipper: god sikt, komfort og brukervennlighet. Det lave instrumentpanelet gir god sikt gjennom frontruten, og viktig informasjon vises oversiktlig i kombiinstrumentet og på midtdisplayet. Modellen kommer med et 7-tommers LCD-instrumentpanel og en 12,3-tommers multimediaskjerm. Med mørkt taktrekk, komfortable seter med gode innstillingsmuligheter og til sammen fire USB-C ladeuttak blir enhver kjøretur en fornøyelse.

GJENNOMTENKT EKSTERIØRDESIGN

Nye Solterra AWD kommer med et helt nytt design. Det nye designet utrykkes gjennom røffe detaljer som bl.a. markerte off-road hjulbuer som gjenspeiler kjøreegenskapene. Panoramasoltaket og 20″ aluminiumsfelger på Solterra Sport AWD gir modellen et sportslig design.

ROMSLIG E-SUV MED KJØREKOMFORT I FOKUS

Nye Solterra AWD er 469 cm lang, 186 cm bred og 165 cm høy. Bagasjerommet er på opptil 452 liter med stor åpning og flatt gulv. Med den lange akselavstanden får passasjerenegod plass i kupéen.

Den elektriske driften sikrer lavt støynivå og bidrar til en behagelig kjøreopplevelse. Dette er rett og slett en ekte e-SUV med mye plass. Modellen kan trekke opptil 750kg og er godkjent for taklast på inntil 75 kg som gir mulighet for bruk av tilhenger og skiboks.

NETTBASERTE LØSNINGER MED SUBARU CARE-APP

I tillegg til trådløs Apple CarPlay, Android Auto og trådløs lading* (Qi-standard) av smarttelefon kommer modellen med Subaru Care-app som standard. Appen kan fjernstyre flere funksjoner og vise informasjon om bilen på smarttelefonen.

Funksjoner i Subaru Care-appen:

 • Det er mulig å fjernstyre/ programmere klimaanlegget, sjekke ladenivået og styre lading i appen.
 • Ved hjelp av appen kan fører planlegge neste kjøretur og finne ladestasjoner langs ruten i appen.
 • Appen finner raskt igjen bilen dersom du glemmer hvor den er parkert.
 • Appen kan sjekke om dørene er låst, og låse dem dersom det var glemt. Det er også mulig å låse opp bilen via appen.